Hogeschool KPZ

lid raad van toezicht

financieel profiel

Hogeschool KPZ is per 1 januari 2025 voor de raad van toezicht op zoek naar een betrokken en ondernemende netwerker in de regio Zwolle met ervaring in financiën en bedrijfsvoering !

 

Over Hogeschool KPZ

Hogeschool KPZ is een instelling voor hoger onderwijs met een open identiteit. Dat betekent dat iedereen welkom is. KPZ levert een bijdrage aan ontwikkelingen in het domein Kind en Educatie, vernieuwt vanuit traditie, werkt met studenten, docenten en partners samen aan innovatief en toekomstbestendig onderwijs.

Hogeschool KPZ is een zelfstandige hogeschool met een bachelor-, een associate degree- en masteropleidingen op het gebied van Educatie. Daarnaast wordt in het Kennis- en Innovatiecentrum praktijkgericht onderzoek uitgevoerd en is er een ruim aanbod van bij- en nascholingsactiviteiten (KPZnext).

Studenten waarderen KPZ al jaren als kleinschalige instelling met uitstekende begeleiding en voorbereiding op het beroep. De bachelor en associate degree van Hogeschool KPZ scoren hoog in de Keuzegids HBO. Het KPZ Kennis- en Innovatiecentrum is gepositioneerd als verbindende schakel tussen theorie en praktijk, tussen onderwijs en onderzoek. KPZnext verbindt het dynamische werkveld van onderwijs, kinderopvang, sociaal werk en jeugdhulp in haar aanbod voor een leven lang ontwikkelen.

De raad van toezicht

De raad van toezicht is het orgaan binnen de stichting dat onafhankelijk toezicht houdt op het beleid van het college van bestuur en bestaat uit vijf leden inclusief de voorzitter.

De raad van toezicht functioneert als werkgever voor het college van bestuur. Tevens geeft de raad gevraagd en ongevraagd advies aan het college van bestuur en fungeert als klankbord voor het college van bestuur. Daarnaast keurt de raad van toezicht besluiten en strategische beslissingen van het college van bestuur goed. De samenwerking binnen de raad van toezicht is professioneel en betrokken. Binnen de raad wordt met respect voor ieders positie en opvatting een constructieve dialoog gevoerd.

De raad kent drie commissies, te weten de remuneratiecommissie, de auditcommissie en de commissie Onderwijs en Onderzoek. Deze commissies, die besluitvorming in de raad van toezicht voorbereiden, vergaderen gemiddeld drie keer per jaar, al dan niet in het bijzijn van het college van bestuur. Elk lid van de raad maakt deel uit van minstens één commissie. We zoeken een nieuw lid voor de raad van toezicht en de auditcommissie van de hogeschool.

De raad van toezicht vergadert gemiddeld zes keer per jaar met het college van bestuur, daarnaast is er jaarlijks een zelfevaluatie. De raad heeft regelmatig overleg met de medezeggenschapsraad. De raad van toezicht bezoekt bijeenkomsten en evenementen die georganiseerd worden voor medewerkers en externe stakeholders om zichtbaar en betrokken te zijn bij de hogeschool.

De raad hanteert een rooster van aftreden. In verband met het vertrek van een lid van de raad van toezicht ontstaat er een vacature, te weten:

🟥 LID RAAD VAN TOEZICHT

financieel profiel

Profiel lid raad van toezicht

In zijn algemeenheid wordt van de leden van de raad van toezicht verwacht dat ze beschikken over een brede maatschappelijke betrokkenheid en een relevant netwerk. Bij de samenstelling van de raad streeft de raad naar een brede vertegenwoordiging en samenstelling.

Vanwege dit streven gaat de voorkeur er naar uit dat het nieuwe lid van de raad van toezicht uit de regio Zwolle komt.

Het specifieke profiel financieel

  • heeft bedrijfseconomische, financieel-technische kennis en kunde op hbo/wo werk- en denkniveau;
  • heeft een sterk financieel profiel, met inzicht in meerjarenbegrotingen en financiële strategieën en kan daarover een sparringpartner voor het college van bestuur zijn;
  • kan vanuit een toezichthoudende rol oordelen over het (financiële) functioneren van de hogeschool;
  • heeft een breed netwerk in de regio van Zwolle en is in staat nieuwe verbindingen te leggen die relevant zijn voor de hogeschool;
  • is ondernemend en kan out-of-the-box denken om strategische kansen te identificeren en te benutten.

Kenmerken van het lid raad van toezicht

  • beschikt over brede bestuurlijke en professionele ervaring in een verantwoordelijke positie;
  • heeft kennis van en/of affiniteit met onderwijs in maatschappelijke en/of bestuurlijke-politieke context;
  • is proactief, besluitvaardig, integer en onafhankelijk;
  • is goed in staat hoofd- en bijzaken te onderscheiden;
  • kan een goede balans tussen betrokkenheid en rolvastheid tonen;
  • heeft kennis van en ervaring met governance vraagstukken;
  • ervaring met toezichthouden is een pré, maar niet noodzakelijk;
  • is voldoende beschikbaar.

We zoeken een lid dat kansen in de regio ziet, een sterke netwerker is met gevoel voor stakeholdermanagement en governance.

We zoeken een verbinder die oog heeft voor onderlinge relaties binnen de raad en openstaat voor reflectie en een kritische evaluatie. U bent benaderbaar, weet hoe u met verschillende belanghebbenden moet omgaan en kunt bijdragen aan de onderlinge samenwerking.

Wat bieden wij?

Een uitdagende rol in een onderwijsinstelling die midden in een interessante regio opereert, met volop kansen voor groei en ontwikkeling. U werkt samen met betrokken professionals.

Een honorering die passend is, gelet op de verantwoordelijkheid en de gevraagde tijdsbesteding.

Reactie & procedure

De begeleiding is in handen van Roelof van den Berg van het begeleidend bureau roel&jasper. Hij is voor nadere informatie bereikbaar via 0592-205088.

Roelof van den Berg zal gesprekken voeren met in potentie voor de functie geschikte kandidaten. Vervolgens zullen de cv’s van geschikte kandidaten aan Hogeschool KPZ worden gepresenteerd. Op basis hiervan worden de kandidaten geselecteerd die in aanmerking komen voor een selectiegesprek.

Meent u (v/m) op basis van deze profielen een geschikte kandidaat te zijn voor de vacature in de raad van toezicht van Hogeschool KPZ? Dan nodigen wij u graag uit om uw brief met cv in pdf-format uiterlijk 10 november 2024 te sturen aan roel&jasper, e-mail:  [email protected].

Vanzelfsprekend is een vertrouwelijke behandeling van uw gegevens gewaarborgd. Hoe wij met uw gegevens omgaan, welke gegevens wij nodig hebben en de bewaartermijnen ervan, kunt u teruglezen in onze privacy policy.